Start-to-Geocache

Geocaching is een buitensport en spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of smartphone met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden.

Overal ter wereld, ook op verschillende plaatsen in de Vlaamse gemeenten of steden, zijn er caches verborgen. Op de website www.geocaching.com kan je zien waar er caches verborgen zijn en de coördinaten vinden.
Aan de hand van je GPS en de coördinaten kan je de cache zoeken en vinden. Een single cache bestaat uit één plaats met één cache. Bij een multicache moet je eerst verschillende tussenstops zoeken alvorens je de schat vindt. Een multicache is vaak ook een mooie wandeling.
Meer instructies/uitleg over geocaching kan je vinden op www.geocaching.be of via dit filmpje (engels)

Met dank aan Elia en Garmin kon Psylos zelf twee 'start-to-geocache-koffers' aanmaken. Deze bestaan uit 5 GPS-toestellen en toebehoren met de nodige uitleg en biedt organisaties de mogelijkheid om met hun leden op zoek te gaan naar bestaande geocaches in hun buurt of zelf een schat te verstoppen en een geocache-acitiveit uit te werken voor de clubleden.

Sinds 2015 kunnen ook organisaties die niet aangesloten zijn bij Psylos een geocachekoffer huren. De huurprijzen vindt je hier. De maximale uitleenperiode is 1 maand.

Wil je de koffer reserveren volg dan volgend stappenplan:

  1. Neem contact op met Piet Hoogmartens (piet.hoogmartens@parantee-psylos.be).
  2. Psylos bevestigt of weigert aanvraag op basis van de reservatiekalender.
  3. Psylos vraagt waarborg via overschrijving.
  4. Na ontvangen van de waarborg, krijg je een melding en kan je een afspraak maken met de club waar je de koffer wil gaan ophalen.
  5. Je maakt afspraak met de club wanneer je de koffer gaat afhalen EN wanneer je de koffer terugbrengt.

Een paar aandachtspunten:

  • Om de koffers in ere te houden, verwachten we dat de koffer steeds in binnenshuis overnacht (zeker niet in een auto)
  • Bij reservatie verwachten we ook meteen een exacte datum waarop de club de koffer zal terugbrengen.
  • Het overmaken van de waarborg zal enkel via overschrijving kunnen.

Downloads

Met dank aan: