Finale zaalvoetbal lokt Red Flame naar Mechelen

De provinciale zaal- en minivoetbalcompetities zitten erop. Dertig ploegen namen deel, acht verzekerden zich van een ticket voor de finaledag op 13 december in de sporthal van het Provinciaal centrum De Nekker in Mechelen. Alle finalisten zullen daar ook de kans krijgen een penalty te scoren tegen de doelvrouw van de nationale zaalvoetbalploeg!

In de loop van de zaalvoetbalcompetitie 2018 in Limburg speelden alle ploegen vier maal tegen elkaar. Uiteindelijk bleken Veerkracht Maasmechelen en Munsterbilzen de sterksten en mogen zij de provincie vertegenwoordigen op het finaletornooi.

In Oost-Vlaanderen schreven maar liefst elf ploegen in. Het werd een spannende competitie waarin SF Velzeke 1 en Geestige Buffalo's 2 nog een sterke eindspurt inzetten. Maar ze moesten het nipt afleggen tegen De Steiger 1 en Reymeers.

't Klaverblad Duffel kende een mindere start, maar bleef dan drie tornooien op rij ongeslagen. Zij plaatsten zich dan ook als eersten in Vlaams-Brabant en Antwerpen. 't Hoeckhuys Leuven won het eerste tornooi en slaagde er in tijdens het slottornooi gelijk te spelen tegen 't Klaverblad. Zij gaan dan ook mee naar het finaletornooi.

West-Vlaanderen streed gewoontegetrouw in twee poules voor de tickets voor het finaletornooi in Mechelen. Zonder te verliezen (4 keer winst, 2 keer gelijk), was De Gempersteeg Brugge de beste in de noordgroep. In de zuidgroep deed Samenspel Izegem nog beter. Het won al zijn vijf wedstrijden. Spanning verzekerd dus in Mechelen op dinsdag 13 december.

PENALTY-UITDAGING

Tussen de wedstrijden door hebben we nog een extra uitdaging in petto voor alle finalisten. Spanning verzekerd dus in Mechelen op dinsdag 13 december. Iedereen krijgt de kans een strafschop te scoren tegen Zélie Lambert. Zij speelt niet enkel bij OH Leuven maar is ook doelvrouw bij de nationale zaalvoetbalploeg. Begin al maar te oefenen!

Bekijk alvast het wedstrijdschema van het finaletornooi!
Of schrijf je in voor de zaal- en minivoetbalcompetitie van volgend seizoen.

 

Algemene informatie

Binnen verschillende provincies wordt er een zaal -of minivoetbalcompetitie georganiseerd. De competitieformule verschilt van provincie tot provincie (afhankelijk van het aantal ploegen dat deelneemt aan de competitie).

De praktische organisatie ter plaatse is in handen van een Parantee-Psylosclub, de coördinatie gebeurt vanuit het Parantee-Psylossecretariaat in Leuven.

 

 

Informatie

Provinciale competities

Op de webpagina's van de verschillende provincies lees je welke competitieformule er vorig jaar gehanteerd werd. Op deze pagina's vind je ook de speelkalender van 2017 terug.

In de zoektocht naar scheidsrechters, die met de nodige ervaring en deskundigheid de wedstrijden in goede banen kunnen leiden, krijgen we de hulp van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Finaletornooi
Na afloop van de competities in de verschillende provincies wordt er een interprovinciaal finaletornooi gespeeld. Hierop worden de eerste twee ploegen uit de eindrangschikking per provincie uitgenodigd. Datum en locatie van dit tornooi: 13 december 2018 in Mechelen.

Bekijk hier de foto's en het verslag van de competitie 2017.

Hieronder vind je een sfeerverslag van het finaletornooi in Mechelen in 2016.

Meer info over de provinciale voetbalcompetitie: Thomas Botterman - 016 22 04 15 of via mail