CANO sport + Praktijkdag Parantee-Psylos 2018

Datum: 19/10/2018
 
Inschrijven 
Enkel voor CANO: 30 euro per persoon (inclusief koffie bij ontvangst, lunch + drank)
 
Inschrijven uiterlijk 4 oktober 2018 geldig na betaling van het inschrijvingsgeld op BE85 7855 3766 1406, met vermelding 'praktijkdag + naam'. Annulering na 16.10.2018 wordt niet terugbetaald.

Op de Praktijkdag in de Sportoase in Leuven (vrijdag 19 oktober 2018, onthaal 8u30, start:9u15) zitten we in de voormiddag samen met de CANO-sportgroep. Nadien is er lunch en sluiten we aan bij de rest van de groep. In de namiddag is er de keuze uit vijf workshops. Een omschrijving vind je onderaan.

De workshops
 

KanJam & Wackitball: innovatieve spelen met mogelijkheden

KanJam is een interactief disc spel waarbij werpen en scoren door samenspel centraal staat. Scoor punten door de frisbee in de ‘kan’ te gooien of met behulp van medespeler de ‘kan’ te raken. Teamwork, inspanning en spelplezier staan centraal bij KanJam.

Wackitball is een racketsport gespeeld op een cirkelvormig terrein tussen 2 spelers of 2 teams. Het doel van het spel is de bal op de centrale wackitbase te slaan in de cirkel en ervoor te zorgen dat de tegenstander een fout maakt. Beide games bieden leuke varianten in spelvormen of materialen.

Marc Sarens, Sportwerk Vlaanderen en ontwerper Wackitball

Fit&streethandbal: minimale regels, maximale beleving

Met fithandbal wil de Vlaamse Handbalvereniging een nieuwe vorm van handbalbeleving op de kaart zetten voor 30-plussers die recreatief handbal willen spelen met focus op fysieke fitheid, sociale contacten en amusement.

We combineren het in deze workshop met streethandball, een laagdrempelige manier van handballen met een ‘Urban’ twist.

Gerrit Vertommen, Vlaamse Handbalvereniging vzw

Beat the Music: ritmisch bewegen op muziek met vechtsporttechnieken

In spelvorm leer je de basis van technieken afkomstig van verschillende vechtsporten. Vervolgens worden ze gecombineerd op de beat van de muziek.

‘Beat the music’ is een laagdrempelige en leuke kennismaking met vechtsport en verhoogt coördinatie, kracht en uithouding. Je kan gebruik maken van boxing gloves of gewoon met je eigen lichaam aan de slag gaan.

Johan Swennen, personal trainer bij Het gezonde huis

Stoelaerobics: aangepaste zit-workouts

De basis van stoelaerobic is het ganse lichaam te bewegen en activeren op, maar ook rond of achter de stoel op toffe muziek.

We bekijken verschillende toepassingsniveaus van zeer actief tot rustiger en gebruiken de muziek in functie van de oefeningen en volgens de fysieke mogelijkheden van ons publiek.

Mieke Clerinx, bachelor LO – FROS

De beweegbank. IEDEREEN BEWEEGT!

IPitup vzw ontwikkelde een all-in-one beweegbank die een unieke waaier aan oefeningen mogelijk maakt en een zeer breed publiek op een laagdrempelige en uitdagende manier in beweging brengt.

IPpen kan je met behulp van het infopaneel op de beweegbank, door gebruik te maken van de gratis beweeg-app of door je individueel of in groep te laten coachen door een IPitup-trainer. Beweeg, ontmoet, beleef!

Miel Vanhaverbeke, co-founder IPitup vzw
 

Meer info: Tom Van Aken - tel 016 22 04 15 of via mail