100% mijn sportclub

'100% mijn Sportclub' is het clubondersteuningsproject van Parantee-Psylos. Gedurende 4 jaar willen we met dit project elke sportclub stimuleren een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van hun sportclub.

Met dit project zal Parantee-Psylos streven naar een klimaat onder de clubs waarbij alle clubs samen evolueren naar nog betere sportclubs. Met behulp van verschillende clubondersteuningsdoelen daagt Parantee-Psylos de sportclubs uit om een stap vooruit te zetten in de evolutie van hun sportclub met als uiteindelijke doel meer (tevreden) sporters in de club.

Door het nastreven van de verschillende doelen op vlak van aanbod, structuur, promotie, communicatie, knowhow en extern netwerk ontwikkelt de club een sterker kader en structuur en profileert ze zich nog meer als sportclub. Hierdoor weet de sporter wat de sportclub is, voelt hij/zij zich meer verbonden en wil hij/zij op termijn zich zelfs inzetten binnen de club.

Gedurende de volgende drie jaar zal Parantee-Psylos er alles aan doen om jullie te ondersteunen bij het behalen van deze doelen. Zo komen de clubondersteuners op bezoek, bieden ze tools aan, delen ze goede voorbeelden en helpen ze de club om op een gemakkelijke manier een actieplan op te maken.

Omdat clubs het beste kunnen leren van elkaar, organiseert Parantee-Psylos jaarlijks regionale trefdagen. Op deze dagen zorgen we dat de clubs in contact komen met elkaar en willen we ook nieuwe GGZ-settings in contact brengen met de clubs.

In het voorjaar van 2017 vulde elke club een vragenlijst in. Deze vragenlijst vormde de nulmeting van het aantal behaalde doelen. We willen graag samen met jullie 20% extra doelen behalen. Jaarlijks maken we een foto van deze behaalde doelen. Op die manier weet elke club waar de klemtonen liggen binnen de clubondersteuning en krijgt Parantee-Psylos zicht op de evolutie in het behalen van de doelen.

Bekijk hier de presentatie van de Trefdagen 2017

Meer info?

Lore Schaut
Clubondersteuner
lore.schaut@parantee-psylos.be
09 243.11.72